Ons fundament

De Universiteit Twente (UT) is opgericht om sociaal en economisch verschil te maken in de regio. Over de jaren ontwikkelde zij zich tot een innovatieve en ondernemende universiteit waarbij naast de regionale rol steeds meer nadruk komt te liggen op het internationale speelveld. De combinatie van technische, natuur-, sociale- en gedragswetenschappen maakt de UT uniek in Nederland. Op eigen wijze geeft zij invulling aan:

  • het verzorgen van onderwijs waarbij studenten worden opgeleid tot out of the box denkende professionals; 

  • het doen van baanbrekend technologisch en sociaal onderzoek om daarmee bij te dragen aan oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen, en

  • het genereren van positieve maatschappelijke impact door een ondernemende houding.

Missie

Bij de Universiteit Twente draait het om mensen: people centered. Met onze duurzame technologieën maken we de samenleving sterker.

De UT, opgericht in 1961, is van oorsprong een civic university, een geëngageerde instelling. Als instelling concentreren we ons op versterking van de betrokkenheid bij de samenleving. Met de huidige strategie Shaping2030 geven we een actuele invulling aan begrippen als ‘ondernemerschap’, high tech human touch en ‘valorisatie’. Deze maatschappelijke betrokkenheid versterkt de regionale inbedding, geeft inspiratie voor onderwijs en onderzoek en verhoogt zo de relevantie. Met de campus als thuisbasis bedienen we de wereld met baanbrekend onderzoek in verschillende wetenschappelijke disciplines en leiden we global citizens op; mensen die in een interdisciplinaire, internationale omgeving kunnen opereren. Elk talent is uniek en met een persoonlijke aanpak halen we het beste uit studenten en medewerkers. Alleen door samen te werken kunnen we de wereld verbinden en bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.