Wereldwijde community

Bron: UT Alumni Office

Samen met huidige studenten, medewerkers en oud-medewerkers vormen onze ruim 58.000 alumni een wereldwijde gemeenschap van ruim 75.000 ‘Twentenaren’ die met hun kennis en ervaring impact heeft op de samenleving.

Alumni talks

Het Universiteitsfonds Twente (UFonds) en het UT Ambassadeursnetwerk ondersteunen onze gemeenschap met friendraising & fundraising. Gemiddeld 7.000 studenten en community members bezoeken de circa 100 evenementen die jaarlijks gesponsord worden door het Ufonds. Het is op die manier een aanjager van de UT-Community for Life.

Bijna 2.500 alumni, relaties, medewerkers en studenten doneerden meer dan 250.000 euro aan onderzoek, beurzen, prijzen en studentenactiviteiten. Enkele voorbeelden van ontvangen giften:

  • € 20.000: vervolgdonatie van betrokken donateur voor inrichting Waterlab van Wiebe de Vos.

  • € 30.000: jaarlijkse bijdrage van een echtpaar aan het onderzoek van neurologen Michel van Putten en Jeannette Hofmeijer naar het voorkomen en herstellen van hersenschade bij zuurstoftekort.

  • € 36.000: crowdfundingsactie voor een 'Noodfonds Oekraïne' om studenten uit Oekraïne en Rusland te steunen die door de oorlog in financiële moeilijkheden kwamen.

Alumnidag

Naast een UT community, is ook het 4TU Dutch Engineers Alumni Networks (DEAN) actief waarin alumni van TU Delft, TU Eindhoven, Wageningen Research Universiteit en de UT elkaar opzoeken om kennis en ervaringen uit te wisselen en elkaars bedrijven te bezoeken. DEAN zijn te vinden in onder meer Kopenhagen, Genève, Madrid, Melbourne, Sydney, New York, San Francisco en Tokyo.

Het Young Alumni Network ondersteunt jonge alumni bij hun introductie tot de arbeidsmarkt door peer-to-peer mentoring tijdens de eerste jaren van hun carrière. Gemiddeld 2.000 alumni bezoeken jaarlijks een event dat door het alumnibureau, de alumniverenigingen of de alumnikringen worden georganiseerd. Dit kan variëren van een reünie of lezing tot een bedrijfsbezoek of een workshop.

Iran protest

In onze gemeenschap zijn mensen uit diverse oorlogs- en crisisgebieden. Na de inval van Rusland kon iedereen die werd getroffen door de situatie gebruik maken van ondersteuning geboden op het gebied van mentale gezondheid. We hebben tijdelijke functieplekken gecreëerd voor wetenschappers uit de Oekraïne (en uit andere conflictgebieden). Samen met de Twente Board zijn ook banen bij lokale bedrijven gecreëerd. De UT heeft in dit proces geholpen om studenten en bedrijven te matchen. Er is een noodfonds opgezet voor studenten die werden getroffen door de situatie, een groep Oekraïense studenten heeft drie maanden financiële ondersteuning ontvangen. De tijdelijke bescherming die zij uit de Nederlandse overheid kregen, hebben de Nederlandse universiteiten uitgebreid met een verlaagd collegegeld tarief. De UT heeft naast de groep die onder de Richtlijn Tijdelijke Bescherming viel ook aan asielzoekers gedurende hun nominale studie het verlaagde collegegeldtarief geboden.